Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391092


Народознавча виставка "Від Святвечора до Водохреща"

 

Щойно ми відсвяткували Новий рік, а вже на підході Різдво, Маланка, Василя та Водохреща. Зимові свята для кожної людини є вісниками оновлення, віри та здійснення мрій, які приносять щастя, достаток і мир у кожну родину, наповнюють серця надією на кращі часи.

У відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва до зимових свят експонується народознавча виставка “Від Святвечора до Водохреща”.

Завітайте до нас, бо це чудова можливість познайомитися з традиціями зимових свят: Різдва Христового, свята Меланки, Василя та Водохреща. У нас ви зможете поповнити скарбничку традицій святкування цікавими ідеями і знайти щось нове.

З книг, представлених на виставці ви дізнаєтеся, як святкували зимові свята українці. Тут представлені цікаві книги про звичаї та традиції українського народу у період зимових свят, різдвяні обряди, тексти колядок та щедрівок та як готували куттю і дванадцять різноманітних страв.

Давні різдвяні традиції відроджуються сьогодні у багатьох місцевостях України, урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування і щедрування. Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов’ю. У нас ви зможете поповнити скарбничку традицій святкування цікавими ідеями і знайти щось нове.

Святкуємо разом Різдво, Щедру кутю та Водохреща!