Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391108


Книжкова виставка "Знайомтеся - Дж. Х. Чейз"

 

«Знайомтеся – Дж.Х.Чейз» - під такою назвою у відділі абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва експонується книжкова поличка, яка присвячена 115-річчю «королю крутих детективів», майстру детективного жанру – Джеймсу Хедлі Чейзу.

Джеймс Хедлі Чейз (справжнє ім'я Рене Брабазон Раймонд) народився 24 грудня 1906 року в Лондоні, в родині офіцера. Чейз здобув освіту в королівській школі в Рочестері. У 32 роки за 12 днів написав свій перший детектив "Немає орхідей для міс Блендіш". Роман став однією з найбільш продаваних книг десятиліття. Пізніше Чейз був викритий у плагіаті сюжету роману і приніс публічне вибачення.

Ставши професійним письменником, Чейз перервав свою творчість тільки у зв'язку зі службою в армії під час Другої світової війни, коли був льотчиком Королівських ВПС.

Більшість своїх романів Чейз написав використовуючи словники американського сленгу, докладні карти, енциклопедії та довідники про життя американського злочинного світу. Дія більшості його романів відбувається в США хоча сам Чейз там ніколи не жив (за винятком двох коротких поїздок в Майамі і Новий Орлеан). Є у Чейза романи "чисто детективні", в яких розслідування заплутаних ниток злочину ведуть приватні детективи Вік Маллоу або Марк Гірланд, або Дейв Феннер, є і "поліцейські детективи", є безліч авантюрно-пригодницьких романів, є чимало романів, сюжет яких побудований на шантажі, є й гангстерські історії , але безліч романів змішаних підвидів жанру, уміло з'єднаних в ціле.

Ним написано біля 100 романів, багато з них екранізовані. Найкраще свідоцтво цьому – не тільки великі тиражі його книг, але й те, що вони переведені на тридцять три мови світу. У нас ви знайдете найкращі збірники детективів Д. Чейза, які виходили впродовж минулих років.

Популярний Джеймс Хедлі Чейз і сьогодні. Тож запрошуємо всіх шанувальників творчості Джеймса Х. Чейза до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.