Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392070


"Мандруємо Україною" Зимовий відпочинок на українському Заході

 

Новорічні свята – найчарівніший період року. Наші квартири, будинки і цілі міста на кілька місяців перетворюються на справжню казку. Довгоочікуване свято Нового року не має кордонів і відзначається в будь-якому куточку світу, тому що це час, коли може відбутися чудо.

Чому б не провести новорічні вихідні у подорожі. Ми знаємо кілька дивовижних місць в Україні, серед яких ви точно знайдете ідеальний варіант для святкування Нового року для себе.

У будь-який час року, за будь-якого приводу, найпопулярніший варіант "куди поїхати" – до Львова. Це місто стало особливим практично для кожного українця. Красива архітектура, безліч парків, закладів та завжди не спляча площа Ринок – кожна поїздка до Львова стає незабутньою. А щоб урізноманітнити поїздку, можна заскочити до кількох замків. Знамениті замки "Золотої підкови Львівщини" точно подарують вам зимову казку.

Якщо ви хотіли зустріти Новий рік так, ніби ви у Парижі чи Відні – необов'язково їхати до Європи. Україні пощастило з таким чудовим містом, як Чернівці, які об'єднали український колорит і атмосферу європейських міст. Затишні кафе і ресторани, історичний центр, безліч атмосферних вулиць і той самий розкішний Чернівецький університет – зимові Чернівці закохають вас в себе, навіть якщо ви там були сотні разів. А якщо ви хочете більше душевності, біля Чернівців є чимало затишних сіл, де можна орендувати будиночок на канікули і влаштувати собі казку в горах.

Наступний партнер Львова та Чернівців – це Ужгород. І ми з упевненістю скажемо, що одного переможця в цій трійці міст немає. Але Ужгород – це і романтика, і незабутні веселощі. Місто, в якому можна забути про всі події року, що минає і зануритися у зимову казку. В Ужгороді звучить і українська, і англійська, і словацька, і угорська мови. Ну а місцеві вина, традиційна закарпатська кухня – після такого відпочинку ви не захочете їхати назад.

Якщо ви шанувальник активного відпочинку, любитель екстриму на лижах і епічних стрибків на сноубордах, швидше купуйте квитки в Карпати. Буковель, Драгобрат, Славське, Волосянка, Яремче – чекають на вас.

Наприклад, в Буковелі можна відпочити як з екстримом (квадроцикли, лижі, сноуборд і снігоходи), так і більш спокійно – прогулюючись в горах і відпочиваючи в готелі.

В Яремче можна всією сім'єю відвідати популярний водоспад Прубій та гору Драгобрат, відпочити у лазнях, закупитися корисними чаями та українськими атрибутами на місцевих ринках.

У Славському і Трускавці кожен знайде ідеальний варіант відпочинку для себе. Це ідеальні локації для усамітнення з природою, екскурсій по околицях, наприклад, термальних джерел або озера Синевир.

Якщо ви хочете більше дізнатися про цікаві місця в Україні, вам допоможуть книги, які представлені у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва. Чекаємо на вас після відкриття з карантину! Щоб переглянути відеопрезентацію, перейдіть ТУТ