Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390843


Книгою призначена зустріч


Книга… Одна із самих дивовижних чудес світу, створених людиною упродовж багатьох віків. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Гарні книги ніколи не залишать людину такою, якою вона була до знайомства із ними. Читаючи їх, людина сама стає кращою, набуває досвіду. Книга дає нам мудрість і разом з тим не перестає захоплювати і дивувати свого творця. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. У хорошій книзі можна знайти однодумців, з книгою можна гарно провести вечір, не почуватися одиноким. І в цьому вам допоможе виставка-настрій "Книгою призначена зустріч".

 

Представлені книги для підлітків та їх батьків. Вони різноманітні за тематикою, жанровими особливостями, але кожна з них цікава по-своєму. Виставка представлена онлайн. Ви зможете з ними познайомитися та після того як ми відчинимося взяти прочитати у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва!

Розділ І: Нові книги – нові зустрічі

У цьому розділі представлені книги сучасних українських та зарубіжних авторів.

 

 

Брукс Дж. Хранителі книги: роман/ Дж.Брукс.- Х.: Віват, 2019.- 416 с.

Книга Джеральдін Брукс « Хранителі книги» допоможе вам відволіктись та трохи відпочити.

Головним персонажем пригодницького роману є "Сараєвська Агада"- єврейський ілюмінований рукопис іспанського походження. Ця книга крізь час і простір поєднує долі різних людей – хранителів книги. Між сторінок манускрипту знаходять фрагменти крильця метелика, дрібку солі, білу волосинку. Кожна з цих знахідок тісно пов’язана з історіями людей, які зберігали Книгу протягом століть.

 

 

 

 

 

Грін Дж. Паперові міста: Роман/ Дж.Грін.- К.: Вид група КМ-БУКС, 2020.- 320 с.

Книга Джона Гріна призначена для молоді та дорослих, які хочуть дізнатись, що цю молодь турбує. Роман - справжнє одкровення для 14-16-літніх, які ще не знають життя, однак вчаться відрізняти добро від зла, критично осмислювати події та слова. Книга Паперові міста - це цікава книга для підлітків, які шукають щось почитати українською мовою. Купити її означає запопасти до домашньої бібліотеки дійсно світовий бестселер!

 

 

 

 

 

Гуменюк Н. Дожити до весни/ Н.Гуменюк.- Х.: Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»,2018.- 240 с.

Життя як детектив. Життя як драма. Життя як воскресіння. Три захопливі історії – про кохання і зраду, любов і ненависть, надію і випробування – туго вплетені в суспільні реалії України. Анна. Єва. Анабель. Що їх поєднує? А може, це сюжет однієї жіночої долі, дуже непростої, непередбачуваної, сповненої таємниць, із карколомними поворотами? Бо ж тричі мала розпрощатися з життям онука поліського скрипаля Луки Баскаля, остання гілочка родинного дерева, коріння якого – поліська красуня та наполеонівський офіцер. Лейтмотивом усього роману є сповідь червоної скрипки, що мандрувала з Парижа на Волинь і стала своєрідним свідком історичних подій.

 

 

 

 

Кракауер Дж. У дикій глушині.- Львів: Вид-во Старого Лева, 2020.- 280 с.

Захоплива історія юнака Кріса Мак-Кендлесса, що знехтував можливостями блискучої кар’єри і відцурався родини, аби втілити свою заповітну мрію — пожити самітником у глушині Аляски.

 

 

 

 

 

 

 

Левада Г. Розділена душа. Кохання, що не вбила смерть./Г.Левада.- К.:Гамазин, 2019.- 468 с.

Сюжет історії, у канві якої тісно сплетене сучасне й минуле, захопить уже з першої сторінки й гарантовано залишить приємний після смак після того, як перегорнете останню.

 

 

 

 

 

 

 

Печорна о. Химерниця/ О.Печорна.- Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020.- 384 с.

Українська письменниця Олена Печорна у романі «Химерниця» розповіла історію про гріхи та спокуту, яка вимагає жертв. І жертвами зазвичай стають не самі грішники, а їхні найрідніші люди. Жива яскрава авторська мова, краса і колорит українського села, українського лісу, української природи створюють неповторну атмосферу.

 

 

 

 

Розділ ІІ: Сучасна книга для юнацтва

У розділі представлені сучасні книги для юнацтва.

 

 

 

 Гридін С. Дорослі зненацька: повість/С.Гридін.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2019.- 144 с.

Шістнадцятилітній Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленький, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій — п’ятнадцятилітній Юлі — доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя. А це геть непросто, коли сам ще майже дитина.

 

 

 

 

 

Гулей М. Одного дня вона розкже: повість/ М.Гулей.- К.: ВЦ «Академія», 2020.- 144 с.

Дорога на рок-фест підготувала Мії і Тарікові випробування та приємні несподіванки. Ну й пофестивалили вони круто. А головне — відкрили себе собі й одне одному. Але це ще не все. Гутовська-Адамчик М. 220 маршрутів: роман/

 

 

 

 

 

 

М.Гутовська-Адамчик м. 220 маршрутів- Львів: Урбіно, 2016.- 280 с.

Це історія про дружбу хлопців у підлітковому віці, важливі моменти вибору, сумнівів. Авторка відмінно склала іспит на знання деталей барабанної установки, імен відомих гітарістів та барабанщиків, їхнього репертуару. "Ритм може, ще не був ідеальним. Міколай ударив у барабан і відчув, що він наче ковтнув свіжого повітря. Хлопці перезирнулися одне одному й кинули одне одному з розумінням. Це їх ритм, їхнє дихання, їхня енергія. Вони були вдома!"

 

 

 

 

 

 

Нікуліна А. Зграя: роман-виклик/А.Нікуліна.- Х.- Віват, 2018.- 320с.

У центрі роману "Зграя" - історія підлітків, які займаються паркуром, а тлом для їхніх пригод стали вулиці Львова. Анастасія розповіла BBC News Україна про свій досвід паркуру, який надихнув її на створення книги, підліткову літературу та як її твори допомагають порозумітися батькам і дітям.

 

 

 

 

 

 

Рижко О. Ужалений зрадою: повість/О.Рижко.-К.- ВЦ «Академія», 2020.- 144 с.

Це історія про хлопця зі складним характером, на якого звалилися нестерпні проблеми. Здається, він не витримає тиску обставин, програє в усьому і зламається. Але ні — Ден вчиться пробачати, заново довіряти собі й людям, знаходить нових друзів і, можливо, любов.

          

 

 

 

 

 

 

Сподіваємось, що в дивовижному розмаїтті цих творів кожен читач книгозбірні, навіть найвибагливіший, знайде собі книгу для душі. Виставка представлена онлайн. Ви зможете з ними познайомитися та після того як ми відчинимося взяти прочитати у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва!