Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391520


Історичний екскурс «Українське козацтво- наша гордість і слава»

  

День 14 жовтня в нашій країні багатий на свята. На цю ж дату припадають такі значущі для України свята, як День захисників і захисниць України, День українського козацтва і свято Покрови Пресвятої Богородиці. І це не випадковість, бо вшанування нашого війська на Покрову — це історична традиція, адже з давніх-давен саме Вона є покровителькою українських збройних формувань – нащадків князівських дружин і волелюбного козацького війська.

Згадуючи про захисників, не можна не згадати про Козацтво. Бо саме в ньому і проявився мужній і волелюбний дух наших предків, через Козацтво створювалася історія нашої країни.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. А в українській культурі це – звитяжний воїн, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

 І саме про них, про їхнє життя, звичаї, побут, та подвиги запорожців говорили бібліотекарі читальної зали ЧОБЮ з вихованцями дитячо - підліткового клубу "Фортуна" під час історичного екскурсу " УКРАЇНСЬКЕ КОЗАЦТВО- НАША ГОРДІСТЬ І СЛАВА". А під час вікторині – подорожі «ГЕЙ ВИ ПРАВОСЛАВНІ КОЗАЧЕНЬКИ» юні дослідники (не без допомоги книги – енциклопедії «ЛИЦАРСТВО КОЗАЦЬКЕ») мали змогу ще глибше «зануритись» у повсякденне життя січового війська, відшукати гетьманські скарби та повчитись козацькій мудрості.

І тепер вони знають, хто такі "характерники", для чого потрібен "телепень" і чому ворожа кіннота так боялася козацьких "рогульок".