Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391159


Де козак – там невмируща слава

 

«Народ мій є. В його гарячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде…»

В. Симоненко

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва.

День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.

Запорозька Січ – це легендарне явище в історії України. Це символ мужності й незламності духу українського народу. Козаки завжди славилися силою, спритністю, мали гостре око і розумні голови. Микола Гоголь писав: «Так ось вона Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають ті горді й дужі як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю країну!»

Напередодні свята фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили учнів КЗ «ЧВПУ» на урок звитяги «Де козак – там невмируща слава». Захід був присвячений найбільш яскравим постатям Війська запорізького та історії виникнення козацтва в Україні. А ще говорили про героїчну звитягу козаків, про їх життя та побут, про славні звичаї та традиції.

Молодь ознайомилась з книжковими виданнями, які дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.