Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390841


Перлини архітектурної спадщини

 

Першого понеділка жовтня відзначається Всесвітній день архітектури – міжнародне професійне свято архітекторів і поціновувачів світових архітектурних шедеврів.

Професія зодчого з давніх часів викликала повагу та шану. Впродовж віків вони створювали безсмертні шедеври, якими ми захоплюємося і нині.

Цього року свято проходить під девізом «Місто-простір спільного користування».Українська архітектура пройшла чималий еволюційний шлях, аби поєднати в собі ці три складові – від перших людських жител часів раннього палеоліту на стоянках біля сіл Мізин та Пушкарі на Чернігівщині до величних соборів Богородиці Десятинної й Софії Київської, про яку церковний діяч часів Ярослава Мудрого Іларіон писав: «Церква дивна і славна всім навколишнім країнам, і немає такої у всій північній землі від сходу до заходу».

 

Зараз в Україні налічують близько 14 тис. пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1 тис. об’єктів паркового мистецтва. Проте українські архітектори не перестають дивувати нас своїми новими роботами.

У відділі читального залу обласної бібліотеки для юнацтва розгорнуто книжкову виставку-мандрівку

«ПЕРЛИНИ АРХІТЕКТУРНОЇ СПАДЩИНИ», приурочену Всесвітньому дню архітектури.

Колектив бібліотеки щиро вітає всіх працівників цієї галузі із професійним святом! До уваги користувачів представлено кращі друковані та періодичні видання: альбоми, підручники, довідники, монографічні дослідження та журнальні статті, що висвітлюють історичний процес розвитку архітектури, кращі зразки архітектурних ансамблів світу та України зокрема.

То ж запрошуємо всіх бажаючих до ознайомлення.

Виставка діятиме з 1 до 10 жовтня 2021 року.