Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391694


#Читаємоуспеку_з_Книгоманією Алан Бредлі "Трава, що сумку ката обвива"

 

«Я лежала мертва на церковному цвинтарі» - так починається детективний роман канадського письменника Алана Бредлі «Трава, що сумку ката обвива», виданий у 2010 році. Не подумайте, що головна героїня, 11 річна Флавія, слабка натура. Вона просто захоплюється науковими експериментами та розслідуваннями , у процесі яких відвідує такі місцях де і дорослим було б моторошно та куди й поліцейський не здогадався б зазирнути.

Сам автор висловлює своє захоплення культурою Туманного Альбіону. Цікаво, що до початку роботи над цією працею (до 2007 року), він не полишав територію Північної Америки і не бував у Великобританії.

Твір містить лячні подробиці, хоча це чудово урівноважується гумором, цитатами та посиланнями на відомі твори англійської та європейської літератури, а ще - мовою, збагаченою фразеологізмами. Персонажі розкриті гарно, не зважаючи на невеликий обсяг книги ( 320 сторінок). Загалом відчувається вплив стереотипів про європейців, які ніби то зовні стримані, а насправді – навіжені.

Події відбуваються через кілька років після завершення Другої світової війни. Тож можна певною мірою прослідкувати ставлення до військовополонених у західних країнах. Книга буде цікавою як підліткам, так і дорослим. Читання детективу про Флавію де Люс буде захоплюючим, тож завітайте по неї до відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.