Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392082


Книжкова виставка "Хижа, що витримала сторіччя"

 

14 червня виповнюється 210 років від дня народження американської письменниці Гарієт Бічер-Стоу.

Гарієт Бічер-Стоу походить з пасторської релігійної родини і найбільш відома як авторка роману «Хижа дядька Тома».Батько письменниці, Лимон Бічер, неодноразово приховував у себе в будинку втікачів-негрів.

Після низки повістей для дітей, які залишилися непоміченими, Бічер-Стоу надрукувала свій найкращий роман «Хижа дядька Тома».

У 1851 році перша частина роману у вигляді періодично продовжуваного видання була видана у вашингтонському тижневику «National Era», а у 1852 році побачила світ книга. Роман був переведений на двадцять мов і розійшовся в мільйонах екземплярів.

У романі яскраво зображені картини рабовласницького побуту в південних штатах Америки, важке становище невільників, торгівля живим товаром, страждання матерів, яких розлучають з їхніми дітьми, геройство мучеників, зростаючий аболіціоністський рух.

Роман викликав співчуття одних спільних кіл і обурення інших. Хоча його тема і не вирізнялася новизною, емоційно-насичений роман Бічер-Стоу найбільш вдало відповідав настроям і духу того часу.

Пізніше роман був перероблений у п’єсу, яка мала шалений успіх (150 постанов поспіль у Нью-Йорку).

Всіх, кого зацікавив роман «Хижа дядька Тома» запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва. Виставка діє з 10 по 20 червня.