Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391723


ОБИРАЙ СВОБОДУ ВІД ПАЛІННЯ

 

Про те, що курити шкідливо, напевно, знає кожен.

Навіть сам надпис Міністерства охорони здоров’я на пачці цигарок або їхніх сучасних «замінників» попереджає про це. Але, нажаль, ці знання зупиняють не всіх.

Тому у 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 31 травня - ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ БЕЗ ТЮТЮНУ. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - домогтися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла.

XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в світі від причин, пов’язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІД.

У 2021 році цей день відбудеться під гаслом «Час відмовитися від тютюну».

Головна мета цього дня в Україні - привернути увагу до проблем майже 8 мільйонів курців, які потребують допомоги у відмові від куріння.

Напередодні, 30 травня, в читальній залі ЧОБЮ для відвідувачів бібліотеки пройшов інформ- дайджест "ЧИМ ШКІДЛИВЕ КУРІННЯ. ПРАВДА ПРО КУРЦІВ". Чому ми починаємо палити, чи воно того варто, які наслідки паління, як кинути палити, а головне - як зовсім не почати це робити? Ось питання, які піднімались під час заходу. А «проілюструвати» слова бібліотекаря і дати корисні поради мали на меті виставка – заклик "ГЕТЬ ПАЛІННЯ- МИ ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ" та відеомотиватор "КУРИТИ- ХІБА Ж ЦЕ КРУТО?".