Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391698


Книжкова виставка-мандрівка "Дивовижний всесвіт"

 

«Моя мета дуже проста. Я хочу розуміти Всесвіт,

чому він влаштований так і навіщо ми тут.»

Стівен Хокінг

    З давніх часів людству був цікавий зв’язок людини і Всесвіту. Існує безліч філософських і релігійних течій, де душа пов’язана з космосом – початком нашого життя. Одвічне прагнення людства побувати в безкраїй далечині Космосу, вивчити її, поставити собі на службу нині стало реальністю. Вчені всього світу вивчають походження та особливості зірок, планет, галактик.

    12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі. До цієї дати відділ абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представляє виставку-мандрівку «Дивовижний Всесвіт».

Виставка складається з трьох розділів:

    В першому розділі представлена література, яка дає інформацію про Всесвіт і Космос в цілому.

    В другому розділі – книги про життєвий шлях і наукову діяльність основоположників космонавтики: К.Е. Ціолковського, С.П. Корольова, Ю.В. Кондратюка. Кожен, хто цікавиться питаннями створення перших повітряних апаратів, польотів на кораблях-супутниках, відчуттями космонавтів за межами Землі, зможе знайти відповіді в даних книгах.

    У третьому розділі представлена художня література про Всесвіт і Космос. Звертаємо Вашу увагу на книгу Ніла Деграсса Тайсона «Астрофізика для тих, хто цінує час». Цього автора знають і люблять усі, хто цікавиться астрофізикою. Саме цей харизматичний науковець найчастіше розповідає про зорі в різних телепередачах, серіалах та шоу. Його книга – «Астрофізика для тих, хто цінує час» – це коротка розповідь про сучасну наукову картину світу. Як зазначає сам автор, він написав цю книгу для людей, що не мають часу на лекції, підручники та документальні фільми, але хочуть дізнатися більше про Космос. Отже, приємного читання!

 Щоб перейти до відео-мандрівки, натисніть ТУТ