Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391257


Кажуть, що на світі все від жінки…

  • Весна, як жінка. Жінка, як весна:
  • Буває ніжна, а бува примхлива,
  • То зазвучить грайливо, як струна,
  • А то раптово вибухне, мов злива!
  • Наталя Данилюк

Весна – це час надії і сподівання, це – радість і впевненість в своїх силах. З приходом перших весняних днів ми - жінки чекаємо на свято. Адже так як і Весна - Жінка це одвічна загадка природи. Як у кожній квітці в кожній жінці є своя чарівність, привабливість, неповторність.

З приходом весни розквітає все навколо, розквітають і квіти на серці. Завше з теплом приходять і теплі почуття, адже коли закохуватись, якщо не весною?

 

Тож недаремно сааме навесні ми святкуємо одне з найкращих свят- свято жінок. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.

Свято 8 Березня, це свято жіночності та краси, яке уособлює в собі такі одвічні поняття, як Жінка, Матір, Любов, Краса, Добро.

Саме її Величності Жінці присвячена книжково-ілюстративна виставка «Кажуть, що на світі все від жінки…», що експонується в читальній залі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва з 4.03 – 10.03.

Виставка складаться з 3 розділів :

- Жінка Мати Берегиня

- Видатні українки

- Образ жінки в мистецтві

Жінка... Найзагадковіше створіння Всевишнього. Природа надала їй найважливіші функції – продовжувати рід людський. Жінка – світло свого дому, серце сім'ї, хранителька і захисниця родинного вогнища. Вона дарує любов та ніжність, вислуховує, потішає, підбадьорює, прощає, примирює й поступається кожному. Навколо неї все стає на свої місця, єднається, віднаходить гармонію, розцвітає...

Видання, представлені на цій виставці, розкривають перед читачами плеяду видатних, неповторних і, безперечно, талановитих особистостей - жінок. В усі часи жінка була могутньою рушійною силою, яка надихала чоловіків. Заради неї розпочиналися війни, вершилися долі народів, створювалися шедеври.

Незбагненна жіноча душа та її багатий внутрішній світ завжди цікавили не тільки поетів і письменників, а й, звичайно, художників. Портрети жінок хвилювали людство, починаючи від Леонардової «Джоконди» та, закінчуючи сучасним живописом. В усі часи жіноча постать викликала чималий інтерес представників мистецтва і кожен митець створював свої неповторні полотна.

Завітайте до нашої виставки та пориньте у світ романтики та любові, жіночої долі разом із героїнями книжок.

Колектив Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва вітає всіх жінок зі святом весни. Милі Пані, Панянки та Панночки, бажаємо вам весняного настрою, сімейного щастя та міцного здоров`я! Нехай цей весняний день подарує вам тільки приємні миті, теплі ніжні зустрічі та люблячі серця.