Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390960


Патріотична година "Життя обірване на злеті"

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо пам'ять тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Героями Небесної Сотні стали люди різні за віком, статтю, з різних куточків України та з-за кордону. Найстаршому - Іванові Наконечному - виповнилося 82 роки, а наймолодшому - Назарієві Войтовичу - лише 17.

19 лютого фахівці відділу абонемента ЧОБЮ запросили учнів ДПТНЗ ЧВПУ на патріотичну годину "Життя обірване на злеті". Вони разом з учнями відновили хронологію подій, що відбулися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках.

 

Захід супроводжувався переглядом зворушливих відеослайдів про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані. Пролунав неофіційний жалобний гімн "Гей плине кача". Загиблих під час Революції Гідності назвали Небесною Сотнею. Вважають, що їхні душі потрапили до раю і з неба Сотня продовжує охороняти Україну...

У фондах ЧОБЮ є книги які розкривають тему Майдану, Небесної Сотні. Серед таких є повість Марка Рудневича "Я з Небесної Соні" роман-реквієм Василя Базіва "Армагедон на Майдані", романи Владислава Івченка "2014" та Віктора Чернієнка «Щоденник військового лікаря», автобіографічний твір Всеволода Стеблюка "Синдром АТО. Нотатки "Айболіта"", дитяча книга Галини Кирпи "Мій тато став зіркою".

Завітайте до бібліотеки та оберіть потрібну книгу!