Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392068


Книжкова виставка "Квітка на долоні вічності"

 

"...Ні! Я жива!

Я буду вічно жити!

Я в серці маю те,

Що не вмирає..."

Леся Українка

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки ( Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці, перекладачки, поетеси та громадської діячки.

 

Леся Українка - геніальна українська письменниця, входить до переліку найвідоміших жінок України. Писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, брала активну участь в українському національному русі. 

Вона завжди була в авангарді творчих сил, що виводили українську літературу на широку арену світової літератури. Цього ювілейного 2021 року в Україні випущена срібна монета та заплановано багато урочистих заходів присвячених видатній українці.

З нагоди пам'ятної дати у відділі абонемента ЧОБЮ експонується книжкова виставка-вшанування "Квітка на долоні вічності".

На виставці представлена поезія Лесі Українки та творчість поетеси в оцінці літературознавців та критиків.

Цікавим для читачів буде літературне видання "Квітка на долоні вічності". Це книга перекладів творів Лесі Українки кримсько-татарською мовою. І це не випадково. Адже Крим по праву визнають другою колискою таланту української поетеси. Чимало її віршів написано на цій землі, навіяні кримськими враженнями і споминами про них.

Всіх поціновувачів Лесиного слова запрошуємо до бібліотеки. Виставка буде діяти до 28 лютого.