Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391375


Мовний ерудит "Українська мова в вимірах сьогодення"

 

Скажу я вкотре, хоч уже й обридло:

На мову не бува престижних мод.

Допоки є в нас мова, ми — не бидло,

Не покручі й безбатченки — Народ!

(Валентина Сторожук)

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови, який запровадили 1999 року на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. Свято відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.

Встановленням цього дня міжнародна організація ЮНЕСКО хотіла привернути увагу світової прогресивної спільноти до важливої ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства. В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови».

 

Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв рідних мов, які проживають на теренах нашої держави. Рідне слово – це невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ. Багата і барвиста й мова українського народу. Мова - то краса нашого життя, – наше майбутнє. Сьогоднішній захід ми присвячуємо рідній українській мові. Саме тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Тож ми починаємо змагання знавців української мови. Девіз нашого змагання: «Хто любить, знає рідну мову, тому вона всміхнеться. Солодке слово «перемога» нелегко всім дається. Хто мову шанує свою, хай той переможе в бою». Наша зустріч буде проходити у формі мовної вікторини. Проявіть свої знання, навички, ерудицію та кмітливість у нашому мовному ерудиті «Українська мова в вимірах сьогодення».

Щоб взяти участь у мовному ерудиті, натисніть ТУТ