Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390943


Вогнем і полум’ям війни чужої: книжкова виставка

 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Кожна війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт. Та війна для нас тривала 3340 пекучих та тривожних діб. З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану.

Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

 

Ми жили з величезною надію, що та війна – остання. І біда й горе ніколи не повернуться похоронками в оселі українців. Але знову жахіття збройного протистояння круком кружляє над рідною землею. І там, на Сході України, колишні афганці знову на передовій. Бо вони завжди були і залишаються прикладом відваги і справжньої мужності, доблесті й героїзму, братерства та самовідданості для молодих поколінь, адже обов’язок для них – це не просто слово, а основа життя.

В читальній залі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва з 12 - 18 лютого діє книжкова виставка –спомин : «ВОГНЕМ І ПОЛУМ’ЯМ ВІЙНИ ЧУЖОЇ», яка акцентує увагу на важких, жахливих буднях війни в Афганістані .

Книги та періодичні видання, представлені на виставці, висвітлюють вклад воїнів – українців, зокрема наших земляків-чернігівців, які брали участь у військових конфліктах на території інших держав, спогади учасників бойових дій. А також фото, матеріали, які розповідають про досвід миротворчої діяльності Збройних сил України починаючи з 1992 року.

Книжкова виставка розрахована на широке коло читачів, і насамперед на тих, хто цікавиться миротворчою складовою новітньої історії українського війська.

15 лютого ми схилияємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.