Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391729


#книгамолоді Віктор Чернієнко "Щоденник військового лікаря"

 

"Привіт, дорогий тату! Пробач, що так рідко розмовляли. Я дуже сумую за тобою. Ти був правий - доросле життя дуже важке, проте воно любить сильних. Я не здаюся, як ти і вчив: так ми ставатимемо сильніші день за днем. Я пишаюся бути сином твого роду. Кажуть: і так нелегко було народу жити - хоч плач. А тут такі часи настали для молодої незалежної України. Прийшла болісна страшна війна на сході України 2014 року. Йдуть найтяжчі бої. Напрямок - Іловайськ. Неймовірно велика потреба в медичних працівниках. Чути важке виття в синьому небі та відчайдушний крик-сигнал: "Повітря! Лягай!". Тут гинуть кожен день. Гинуть часто".

Цими рядками Віктор Чернієнко розпочинає свою автобіографічну книгу "Щоденник військового лікаря". Це оповідь про те, як йому, молодому хірургу, який за покликом серця пішов у 2014 році захищати свою країну від агресора, з бойовими товаришами довелося вибиратися з пекла під назвою "іловайський котел". Вона просочена потом та кров'ю, незламністю духу та волею до життя. "Покидаємо змучений боями, проте не переможений ворогом, наш український Донбас.

Прямуємо майже через усю Україну. Яка краса навкруги! Багаті плодючі землі. Прекрасні міста та люди. Працьовитий сильний народ та гарні щасливі діти. Ніколи не віддам країни окупанти! Це наша Батьківщина! Щиро радію, що наша велика держава - незалежна.

Сьогодні я повертаюся живим... Боже, бережи Україну! " Книга присвячується усім, тим хто захищав і нині захищає Україну...