Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391704


Книжкова виставка "Калейдоскоп січневих свят"

 

Новорічні свята, мабуть, найсвітліші свята в нашому повсякденному житті, які люблять і діти, і дорослі. У ці дні всі ми стаємо в глибині душі маленькими дітьми, які чекають приходу Діда Мороза з мішком подарунків і неважливо, що ми давно не віримо в цього сивого дідуся, але щороку намагаємося зробити свято веселим і безтурботним.

Саме з такою метою у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представлена виставка-настрій «Калейдоскоп січневих свят».

Тут ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу у святкуванні новорічних свят, як-то «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Місяцелік» Василя Скуратівського, «Мудрість віків» Павла Чубинського та багато інших. З них ви дізнаєтеся про історію новорічної ялинки і традиції святкування, народні обряди, тексти колядок і щедрівок.

А у найатмосфернішій частині нашої виставки експонуються найкращі художні твори від класиків до сучасників, які присвячені січнеим святам. Ви зможете помандрувати у світ чарівних новорічних оповідок.

Давні новорічні традиції відроджуються і сьогодні. У багатьох місцевостях України, у багатьох родинах урочисто відзначаються новорічні свята, відбуваються колядування та щедрування.

Тож хай новорічні свята в українських домівках проходять весело ї з любов’ю!

Щоб переглянути відеопрезентацію, натисніть ТУТ