Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391358


Марта Гулей "Одного разу вона розкаже"

 

"Ніякого плану прогулянки не мали, просто взялися за руки і побрели вуличками. Мійка фоткала все і вся, і себе - найбільше. Періодично тулилися до Таріка, але думала про Дениса. Порівнювала їх. Сказав би хтось, яке це доросле життя відстійне, вона б не мріяла так швидко подорослішати - суцільні трабли." Мія - головна героїня повісті "Одного дня вона розкаже", яку написала молода українська письменниця Марта Гулей. Мія старшокласниця, яка ніяк не може визначитися із своїми почуттями. Вона закохана, але ще не впевнена у кого. Іншою проблемою Мії є її відносини з матір'ю. Її дратує надмірна турбота, увага і контроль.

Мія таємно від батьків їде на рок-фестиваль автостопом із своїм найкращим другом дитинства.

Тарас таємно закоханий у Мію і має намір освідчитися саме на фестивалі у дуже романтичний спосіб. Мія ж весь час стресує, бо розійшлася із іншим (Денисом) і дуже хоче заставити його ревнувати. Для цього виставляє в Інстаграм світлини з багатозначними натяками. І Денис "клює".

І от того одного дня на рок-фестивалі, до якого вони з Таріком добралися з великими пригодами, дівчина дізнається таємницю, чому її мама надмірно строга і стільки усього доньці забороняє. 

Повість написана багатою на молодіжний сленг мовою, який легко й природньо поєднався з літературною мовою.

Книжка Марти Гулей "Одного разу вона розкаже" дуже класнюща. Ця повість про сучасних підлітків, які відчайдушно шукають себе й хочуть якнайшвидше подорослішали.