Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390936


#книгамолоді Валерій та Наталя Лапікури "Чарівна брама"

 

Чи ви знаєте скільки халеп може бути від натиснутої навмання кнопки новенького комп'ютера. Може вона буде схожою на ту, в яку встряв герой фантастичної повісті "Чарівна брама" Валерія та Наталії Лапікур - сучасний український підліток Богдан Сокіл (для друзів Даня).

"І тут зображення на екрані ніби втекло з нього назовні і заповнило кімнату. А сама кімната кудись зникла. Богдан сидів на землі на верхівці кургану в безмежному степу". І почалися незвичайні пригоди хлопця, якого затягло в один із віртуально-паралельних світів. Він опинився в Україні козацьких часів.

Деякі сучасні вчені почали вірити, що насправді існує подорож між світами. Були випадки, коли раптово зникали люди та предмети. Інколи хтось повертався і розповідав про свої пригоди, у які не можливо було повірити. Щоб повернутися додому, Богдану потрібно встигнути до Чарівної брами, яка зачиниться через три дні.

Подорожуючи разом з головним героєм, дідом Охом та бабою Франею, які мали магічну силу, ви потрапите у світ українських казок та легенд, познайомитесь з козаками-характерними, спробуєте справжнього козацького куліша: "То не куліш, що мене чекає, а то куліш, якого я чекаю." А ще дізнаєтесь хто такі добричі-воїни з лісу, русалки та перевертні.

Чи дістануться наші мандрівники до Чарівної брами? Можливо прийдеться пробиватися до неї з боєм? Чи допоможуть козаки хлопцю у боротьбі із чужинськими чаклунами та які героїчні вчинки здійснять дід Ох та баба Франя?

Книга написана з неперевершеним почуттям гумору, захоплює з перших сторінок. Перебуваючи у віртуальному світі ви отримаєте ще й знання з історії України та народознавства. Прислів'ями, приказками, мудрими порадами наповнений кожний розділ повісті.