Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387021


Попередження негативних проявів у молоді

 

Побороти погані звички

легше сьогодні, ніж завтра.

Конфуцій

 

Як ви думаєте, що для людини є найголовнішою цінністю в житті? Звичайно ж, здоров’я! А що є здоров’я? Здоров’я – це стан організму, за якого нормально функціонують усі його органи. Кожному з нас властиве бажання бути здоровим і сильним, щоб втілити в життя свої мрії, подолати життєві негаразди, реалізуватися як особистість й досягти довголіття, зберігаючи якомога довше рухливість, бадьорість і здоровий глузд.

Здоров’я залежить від спадковості, рівня медичного обслуговування, екологічного середовища, що нас оточує і найголовніше, від способу життя, який веде людина і звичок, які позначаються на здоров’ї. Все, що ми робимо – хороше, погане, зле – керується звичками.

Люди частенько, чуючи слово «звичка», відразу пов’язують його з негативом. Складається враження, що звички бувають тільки негативні. Насправді, деякі звички є досить хорошими і їх вдосконалення неодмінно піде вам на користь. Крім того, розвиваючи у собі хороші звички, ви скоріше за все, з часом, відмовитеся від негативних.

На жаль, існує багато негативних звичок, які шкодять здоров’ю: паління, пияцтво, наркоманія. Найбільш поширеними речовинами, які вживає молодь, є алкоголь, маріхуана, героїн та інші опіати, кокаїн, тютюн та амфетаміни. А синтетичні наркотики, такі як екстазі та інші "клубні наркотики" поряд з алкоголем та штучними препаратами, що містяться в госптоварах, які мають запах, становлять особливу небезпеку для підлітків. Шкідливі звички часто переростають в залежність і спричиняють хвороби та проблеми.

Проблеми, які виникають через залежність від шкідливих звичок досить важкі, наболілі, а щоб вільно орієнтуватися в них, бути переконливими у своїх доказах, зуміти довести молодим людям те, над чим вони не бажають замислюватись, необхідно вільно володіти достатньою інформацією, багато читати, поглиблюючи свої знання з даного питання.

Інформація про негативні прояви в суспільстві і їх профілактику надається в інформаційних поточних списках літератури, які містяться на сторінці «Попередження негативних проявів у молоді».

 

 

Ознайомитися зі списком літератури можна тут: «Негативні прояви в суспільстві. Молодь і алкоголь»

 

 

Ознайомитися зі списком літератури можна тут: «Негативні прояви в суспільстві. Наркотична залежність молоді»

 

 

Ознайомитися зі списком літератури можна тут: «Негативні прояви в суспільстві. Правда про паління»

 

 

Ознайомитися зі списком літератури можна тут: «Негативні прояви в суспільстві. Про ВІЛ/СНІД відверто»