Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391695


УВАГА КОНКУРС!

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення щорічного обласного мистецького конкурсу

краєзнавчої тематики

«Сівер-АРТ»

Комунальний заклад «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» Чернігівської обласної ради оголошує обласний мистецький конкурс краєзнавчої тематики: «Сівер-АРТ». Конкурс здійснюється за сприяння Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Це положення регламентує порядок проведення обласного мистецького конкурсу краєзнавчої тематики «Сівер-АРТ» (далі - Конкурс), вимоги до учасників і робіт Конкурсу, порядок їх подачі і діє до завершення конкурсних заходів.

1.2. Конкурс проводиться з метою: виховання у молоді патріотизму, любові до Батьківщини, відданості своєму народу, гордості за національну історію та культуру; підтримки талановитої молоді та розвитку їх творчих здібностей.

1.3. Основними завданнями конкурсу є: виявлення обдарованої молоді та стимулювання її до подальшого розвитку в мистецькому та літературному напрямках; стимулювання молоді до літературно-мистецького осмислення Чернігівщини; залучення починаючих митців до більш поглибленого літературно-мистецького процесу.

1.4. Конкурс є відкритим. Загальне керівництво здійснює КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР.

1.5. Організаційно-методична робота в регіонах покладається на центральні міські, районні бібліотеки та публічні бібліотеки області.

1.6. Інформація про проведення Конкурсу розміщується на сайті КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР та у соціальній мережі фейсбук.

 

ІІ. УМОВИ УЧАСТІ

2.1. У Конкурсі зможуть узяти участь молоді громадяни України віком від 14 до 30 років, які нададуть усі документи відповідно до умов Конкурсу.

2.2. Для участі у Конкурсі необхідно надіслати від 1 до 3-х робіт (у будь якій техніці: живопис, графіка, аплікація і т.п.) або від 1 до 3-х літературних творів (поезія), які відповідатимуть меті та завданням конкурсу .

2.3. До кожної конкурсної роботи має бути додана заявка встановленого зразка (див. додаток). Заявка є документом, необхідним для включення робіт автора до списку конкурсантів.

2.4. Категорично забороняється використовувати чужі тексти та зображення (повністю чи частково). 2.5. У разі невиконання цієї умови робота відсторонюється від участі в Конкурсі.

ІІІ. ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ І ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

3.1. Конкурс проводиться на території Чернігівської області з  березня 2020 року по 15 травня 2020 року включно.

3.2. Конкурс проводиться в двох номінаціях: - « Мистецтво»; - « Література (поезія)». В кожній номінації оцінювання буде відбуватися за двома віковими категоріями: - від 14 до 19 років - від 20 до 30 років.

3.3 Конкурс проводиться у три етапи: Перший етап (районний, міський) – з 03 березня 2020 року по 31 березня 2020 року включно відбувається відбір робіт до конкурсу на місцях. Відібрані роботи надсилаються на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. у форматі jpeg (для ілюстрацій) та Microsoft Office Word (для текстів) до 8 квітня 2020 року. Другий етап (обласний) : надіслані роботи оцінюватимуться з 13 квітня по 26 квітня 2020 року. З 27 квітня 2020 року по 08 травня 2020 року відібрані фіналісти мають надіслати роботи поштою або передати їх.

3.4. Усі документи надсилаються у двох примірниках: у паперовому вигляді з поміткою: «Організаційний комітет Конкурсу «Сівер-АРТ» на адресу 14035, м. Чернігів, вул. Шевченка, 63 та в електронному вигляді на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. з приміткою: «Організаційний комітет Конкурсу «Сівер-АРТ».

IV. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ КОНКУРСУ

4.1. Склад Організаційного комітету Конкурсу затверджується окремим наказом директора КЗ « Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР.

4.2. На Організаційний комітет Конкурсу покладаються функції щодо організації, координації та забезпечення проведення Конкурсу.

4.3. Організаційний комітет Конкурсу забезпечує: - дотримання умов та порядку проведення Конкурсу; - формування Журі Конкурсу; - забезпечення організаційних питань Конкурсу; - технічний відбір Конкурсних робіт відповідно до вимог та критеріїв оцінки Конкурсу; - забезпечення роботи Журі Конкурсу; - оприлюднення інформації про проведення Конкурсу; - недопущення розголошення відомостей про результати Конкурсу раніше дати їх офіційного оголошення; - організацію придбання подарунків переможцям Конкурсу; - організацію урочистого Фіналу Конкурсу та нагородження фіналістів Конкурсу; - забезпечення експонування (виставки) Конкурсних робіт.

4.4. Рішення Організаційного комітету приймаються на засіданнях Організаційного комітету, шляхом голосування та простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Організаційного комітету. Засідання Організаційного комітету вважається правомірним у разі присутності на ньому не менш ніж 2/3 загальної кількості членів Організаційного комітету. Кожен член Організаційного комітету має один голос. За рівної кількості голосів, голос Голови Організаційного комітету є переважним.

V. ВИМОГИ ДО РОБІТ

5.1. Автор має право надіслати від 1 до 3 мистецьких у будь якій техніці (живопис, графіка, аплікація і т.п.) і на будь якому матеріалі чи літературних (поезія). Літературні твори обсягом не більше 3 - х сторінок комп'ютерного тексту (формат А4, розмір шрифту 14, інтервал півтора у форматі Microsoft Office Word. Мова - українська .

5.2. Тематично роботи мають відображати авторське бачення (на вибір один пункт або декілька): місцевого краю, людей які його населяють, або Чернігівщину в цілому. Стильових обмежень не існує.

5.3. Надсиланням матеріалів учасники надають згоду на їх публікування в мережі Інтернет та друкованих засобах масової інформації, озвучення на радіо те показ на телебаченні.

VI. ЖУРІ КОНКУРСУ

6.1. Склад Журі формується Організаційним комітетом та затверджується окремим наказом директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА для кожної номінації окремо. Журі формується з числа авторитетних і досвідчених спеціалістів в галузі образотворчого мистецтва, літератури і художньої освіти.

6.2. Функції Журі: - оцінювання Конкурсних робіт за визначеними критеріями; - визначення переможців Конкурсу у кожній із категорій; - формування експозиції Конкурсу.

6.3. Результати Конкурсу оформлюються протоколом, який підписується всіма членами Журі.

VII. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ І ОСНОВНІ КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ КОНКУРСНИХ РОБІТ

7.1 Журі оцінює конкурсні роботи за наступними основними але не виключними критеріями.

Художні роботи:

- глибина розкриття теми, рівень самостійності мислення автора при створенні Конкурсної роботи;

- емоційний відгук (робота запам’яталася, викликала позитивне емоційне забарвлення);

- композиційне і кольорове рішення;

- оригінальність (нестандартний підхід і виконання);

- художність (вміння естетично і зі смаком представити матеріал, колористика, композиція);

Поезія:

- сучасність тематики;

- глибина розкриття теми в Конкурсній роботі;

- емоційний відгук (робота запам’яталася, викликала позитивне емоційне забарвлення);

- образність;

- грамотність.

Для оцінювання застосовується 100-бальна шкала. Максимальна кількість балів за кожен критерій оцінювання – 20 балів.

V. ПІДСУМКИ ТА НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

5.1. За результатами обласного мистецького конкурсу «Сівер-АРТ» присуджуються 1, 2 і 3-те місця в двох номінаціях.

Усі переможці Конкурсу незалежно від отриманого місця, нагороджуються дипломами із зазначенням призового місця і отримують призи.

5.2. Нагородження відбудеться 15 травня 2020 року в приміщенні КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР (м. Чернігів, вул. Шевченка, 54).

5.3. З найкращими конкурсними роботами можна буде ознайомитися на веб-сайті КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР www.obucn.org.ua та на сторінках у соціальних мережах.

VI. КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 63

тел.: 0(4622) 3-50-51

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додаток 1

КЗ «ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» ОБЛАСНИЙ МИСТЕЦЬКИЙ КОНКУРС «СІВЕР-АРТ»

Заявка на участь у конкурсі

1. Прізвище, ім’я, по-батькові: ________________________________________ ____________________________________________________________________

2. Місце проживання: ________________________________________________

3. Вік:_______________________________________________________________

4. Де навчається чи працює:___________________________________________ ____________________________________________________________________

5. Назва твору (творів):_______________________________________________ ____________________________________________________________________

6. Контактна інформація (поштова адреса, контактний телефон, адреса електронної пошти):__________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________

7. Дата заповнення:__________________________________________________

8. Підпис:___________________________________________________________