Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391373


ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ МОВОЗНАВСТВА

 

Рідна мова-це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з ії народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 21лютого 2000 року. В цей день всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови для сприяння мовній і культурній різноманітності. Історія свята сумна. У 1952 році в Бангладеш , який з 1947 року став регіоном Пакистану розстріляли демонстрацію студентів.

 

 

Демонстранти вимагали визнати бенгальську мову державною. Протести , що відбулися згодом , привели до того, що в 1971 році Бангладеш став незалежною державою. Отже, відвойовуючи права мови, люди здобули більше – державу.

На сьогоднішній день людство розмовляє на семи тисячах мов. А кожні два тижні одна з них зникає! А зникає мова- перестає існувати народ.

Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі.

Тому, розробляючи гру-квест «ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ МОВОЗНАВСТВА», ми мали за мету формувати у молоді розуміння того, що українська мова- наш скарб, без якого не може існувати ні народ , ні Україна як держава, розширювати знання про красу і багатство української мови, виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

 

 

 

Чому ми вибрали саме форму гра-квест ? Бо квест спріяє творчої уяві читачів, забезпечує самовираження кожного учасника, а також уміння працювати в команді, а в нашому випадку ще й вміння працювати зі словниками та енциклопедіями.

Отже, азартно, весело, гамірно пройшла гра-квест «ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ МОВОЗНАВСТВА» в Дитячо-підлітковому клубі «Фортуна».

 

 

Хлопці та дівчата, щиро дякуємо вам за участь. Ви потішили й довели, що наша молодь розуміється не тільки на сучасних гаджетах, а й вправно орієнтується в морі словарів та енциклопедій і чудово володіє рідною українською!