Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391467


СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ

 

 

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

 В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті «Аушвіц».Саме цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

 Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років було породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в нацистській Німеччини і призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин.

 

 

 

     В історії людства було безліч «темних» плям, але так відверто, широкомаштабно і цинічно, суспільство ще не падало ніколи.

 Маніпуляції громадською свідомістю, нездорові ідеї і злочинне замовчування, які супроводжували весь цей жах, не давали тоді повною мірою усвідомити справжній стан речей, і це сумно. Однак все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти і підтвердження подібних злодіянь, причому в справжніх «промислових» масштабах.

 Отримати відповіді на питання: що таке Голокост, якими були передумови виникнення цієї трагедії та познайомити з історичними документами про створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини, України допоможе література з виставки-пам’яті «СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ», що експонується в читальній залі бібліотеки з 23 по 28 січня.

 Книги і журнали з історії розповідають і про «табори смерті» на території нашої країни, про трагедію Бабиного Яру у Києві та Дробицького яру у Харкові, про жертв голокосту на Чернігівщині.

 Будемо пам’ятати...

 Пам’ятати для того, щоб подібне ніколи не повторилося!