Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391085


Незнання закону не звільняє від відповідальності

«Знання права заслуговує

найбільшої поваги»

Давньоримський юрист Ульпіан

10 грудня Міжнародна спільнота відзначає День прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, у якому було чітко сформульовані положення про права людини.

До речі, Загальна декларація прав людини внесена до Книги рекордів Гіннеса як документ, перекладений понад 400 мовами і діалектів, що свідчить про її універсальний характер і масштаби поширення.

До цієї дати фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили учнів ЧЦПТО на правовий діалог «Незнання закону не звільняє від відповідальності». Під час заходу присутні розв’язували юридичні ситуації, надавали правову оцінку запропонованим подіям, демонстрували знання юридичних термінів.

Наприкінці заходу молодь познайомилась з книгами сучасних українських та зарубіжних авторів.

Отже, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізувати. Але важливо запам'ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.