Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391755


Остап Вишня - чарівник поетичного слова

«Скільки доброти було в обличчі,

скільки мудрості в очах було ,

як дивився приятелю в вічі

любий наш Михайлович Павло!

Ну, а вмів же бути і суворим,

і безжальним бути Вишня міг,

як назустріч чорним поговорам

підіймав свій праведний батіг!»

Максим Рильський

13 листопада виповнюється 130 років від дня народження найкращого українського пересмішника, гумориста, письменника-сатирика, людини веселої вдачі, чия постать стала яскравим втіленням сміхотливої душі українського народу – Остапа Вишні.

До цієї дати 07 листопада фахівці відділу абонемента ЧОБЮ запросили учнів ДПТНЗ «ЧВПУ» до літературної вітальні «Остап Вишня – чарівник поетичного слова».

Під час заходу учні дізналися найцікавіші факти з життєвого та творчого шляху митця.

Приємно, що активну участь у заході брала молодь. З величезним задоволенням присутні читали його сатиричні оповідання та іронічні усмішки, десь сміючись, а десь і впізнаючи себе, або своїх родичів чи знайомих. Особливо хлопцям сподобалась гумореска «Моя автобіографія». Учні мали змогу познайомитись з літературою, яка розкриває Остапа Вишню, як особистість та митця, що була представлена на виставці-портреті «Віртуоз гумору».

«Який би я був щасливий, якби своїми творами зміг викликати усмішку, хорошу теплу усмішку у народу! Ви уявляєте собі: народ радісно усміхнувся! Але як це трудно!». Так писав про свою творчість Остап Вишня.

Отже, читайте Вишню та усміхайтесь!