Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391683


УКРАЇНСЬКИЙ СЛОВОГРАЙ

  • Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
  • Заклятий для сусіднього хижацтва.
  • Вона твого життя міцна основа,
  • Певніша над усі скарби й багатства.
  • П. Куліш)
  •  

Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українців.

Адже саме вона, мова, яка віками, тисячоліттями складалася, шліфувалася на землі предків, передавалася з покоління в покоління,найточніше і найповніше відображає глибинну суть народу. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об’єднує народи в нації й змінює державу.

 

Занепадає мова – зникає і нація. Є мова – є держава і нація. До Дня української писемності та мови, що святкується 9 листопада, працівники читальномї зали бібліотеки завітали до школярів ЗОШ № 27, щоб запросити їх до мовленнєвого дворища «УКРАЇНСЬКИЙ СЛОВОГРАЙ».

Гостей дворища очікували багато сюрпризів. Після знайомства з історією народження і розквіту «винуватиці» зустрічі – мовою, учнів частували смачними питаннями «МОВНОГО АССОРТІ».

 

Потім на юних мовознавців чекали «ГРАМАТИЧНИЙ ТУРНІР», вікторина «ВІДГАДАЙКО» і конкурс «СКЛАДИ ПРИСЛІВ’Я».

Разом з бібліотекарями учні «І ЧУЖОГО НАВЧАЛИСЬ, Й СВОГО НЕ ЦУРАЛИСЬ». А гарна акторська гра учасників «МІМ-ТЕАТРА» навіть зірвала гучні оплески глядачів.

 

 

Підводячи підсумки зустрічі на мовленнєвому дворищі з гордістю можна м сказати, що учні групи подовженого ЗОШ № 27 люблять і знають українську мову, за що і отримали від працівників ЧОБЮ веселу «АБЕТКУ ПОБАЖАНЬ».