Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391972


Чернігівські шляхи Софії Русової

 

За ініціативи обласної біблотеки для юнацтва та підтримки Благодійного фонду ім.Софії Русової 28 та 30 вересня 2019 року на Чернігівщині відбулися урочистості, присвячені видатному педагогу-просвітительці, державній діячці України Софії Русової. Та з нагоди свята Віри, Надії, Любові, їхньої матері Софії, 10-річчя Благодійного фонду ім.Софії Русової.

На свято прибули численні гості з Києва, Чернігова, Прилук-науковці, освітяни, діячі культури, журналісти. Дуже цікавою і змістовною була літературно-мистецька композиція, яку представили педагоги та учні Олешнянської школи ім.Софії Русової.

Всі вони були відзначені цінними подарунками від гостей. Президент Благодіного фонду ім.Софії Русової Іван Чаус нагородив почесними грамотами фонду та грошовими преміями кращих дослідників та популяризаторів життєвого і творчого шляху Софії Русової-бібліотекаря Володимира Єрмака, педагога Наталію Корж, учнів школи.

Учасники свята вшанували пам'ять Софії Русової на Майдані Софії Русової в центрі села. Опісля вони відвідали історико-меморіальний музей Софії Русової, який за власні кошти створив Іван Чаус. Дуже цікавою була екскурсія до туристичного комплексу Голубі озера, яку організував Іван Чаус.

30 вересня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація проекту. Володимир Єрмак представив студентам та викладачам Чернігова унікальні фото та інші документальні матеріали, присвячені Софії Русовій. Іван Чаус детально розповів про діяльність фонду та запросив гостей відвідати Олешню та Голубі озера. Історик-краєзнавець Станіслав Журавель розповів про діяльність засновниці Чернігівського відділу Союзу українок Раїси Решетнюк, яка одна з перших відроджувала пам'ять про Софію Русову.

Всі ці заходи значною мірою активізували діяльніть по національно-патріотичному вихованню молоді.

(Володимир Єрмак)

 

Відеосюжет на телеканалі "Новий Чернігів" - "Чернігівські шляхи Софії Русової"