Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391516


Належить людству, належить вічності.

 

«Співець краси, природи і людини,

Душі людської дивний чарівник.»

О. П. Довженко – одна з найталановитіших і надзвичайних постатей 20 ст. Славетний кінорежисер, класик світового кінематографу, видатний письменник і художник. Довженківський світ – це світ чудової української природи, краси людської душі. Палко закоханий в рідний край, О. Довженко закликав творити добро для людей.

10 вересня виповнюється 125 років від дня народження українського письменника, кінорежисера та класика світового кінематографу — Олександра Довженка. Серед найбільш відомих творів Довженка повісті «Зачарована Десна», «Україна в огні», фільми «Земля», «Арсенал», «Звенигора». На честь Довженка названа Київська кіностудія художніх фільмів, а з 1994 року щорічно 10-го вересня в Україні присуджується державна премія в галузі кінематографа імені Олександра Довженка. Цього року премію присуджено режисеру Сергію Лозниці за фільм «Донбас».

Творчість О. П. Довженка – явище особливе, багатогранне і масштабне…Він належав до геніальних творців, які сповна виразили свою добу і провістили шляхи, якими мистецтво йде далі…

Не залишився поза увагою великий письменник, кінорежисер Довженко Олександр і в стінах Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва. Книжкова виставка-персоналія «Належить людству, належить вічності» представлена на абонементі з 10.09 по 22.09.2019 року. Читачі можуть познайомитися з біографією класика світового кінематографу, а також почитати його твори.

«Олександр Довженко… Талановитий, харизматичний, натхненний, готовий у будь-яку мить до активної дії, до творчості… Добрий, легкий у спілкуванні, цікавий і приємний співбесідник, який лише своєю присутністю робив людей кращими, не допускав бруду в думках, у словах… Художник і письменник, захоплений красою й гармонією у житті, вражаючий широтою думки… Вимогливий і невтомний режисер із залізною силою волі, фільми якого стали новим словом у світовій кінематографії, а кінострічка «Земля» увійшла до десятки найкращих фільмів усіх часів і народів…», - так пише про Довженка Тетяна Михайлівна Панасенко у своїй книзі «Олександр Довженко».

Від сучасників Олександр Довженко заслуговує Великої Любові. Любімо його, любімо в ньому великого українця ХХ століття, захисника України, великого митця, чия творчість прикрашає нашу культуру й багато в чому визначає її характер і сьогодні. Прочитавши біографію і твори Довженка, не шкодуватимете затраченого часу. Запрошуємо до ЧОБЮ.