Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391362


Європа на твоїй долоні

«Світ схожий на книгу,

і той, хто знає тільки свою країну,

пройшов у ній лише першу сторінку…»

Фужере де Монброн

Кожну третю суботу травня Україна відзначає День Європи. День Європи – свято, яке пов’язане з народженням Європейського Союзу. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі.

 Процес об’єднання європейських країн почався 9 травня 1950 року декларацією Роберта Шумана, міністра закардонних справ Франції, який виступив з пропозицією створення наднаціональної організації – Об’єднаної Європи.

Європейський Союз має свій прапор, парламент, конституцію, столицю – Брюссель, валюту – євро, гімн – «Ода радості» з 9-ої симфонії Л. Бетховена.

Напередодні свята, 16 травня, фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запропонували учням ДПТНЗ ЧВПУ № 15 взяти участь у грі-подорожі «Європа на твоїй долоні». Під час заходу хлопці здійснили подорож по Європі та познайомились з культурою та звичаями європейських країн. Адже Європа – це дивовижний континент з багатою історією і культурою!

Учні мали змогу поміркувати, а що саме кожен з них може зробити для того, щоб піднести Україну до рівня найрозвиненіших країн Європи.

Хлопці довели, що ми, українці, сучасні європейці, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України!