Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391093


Я – ЖІНКА, Я - МАТИ

  • На мене звернені очі:
  • Великі, карі, жіночі.
  • В своїй любові бездонні.
  • Магічні, як у Мадонни.
  • Добром налиті до краю.
  • Я з них наснагу черпаю.
  • За них я Богу молюся –
  • Кохані очі матусі.

У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя - Свято Матері.

 

 

     Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського.

     До Дня Матері, який святкують в Україні в другу неділю травня, бібліотекарі ЧОБЮ підготували книжкову виставку "Я – ЖІНКА, Я - МАТИ". В центрі композиції - фігура матері Божої, саме в травні християнський світ почитає Матір Божу і зі своїми молитвами звертається до Богородиці.

Виставка особлива ще й тим, що на ній представлений альбом з колисковими піснями, забавлянками, примовлянками. Яскравим доповненням до виставки є також вірші та проза українських письменників та поетів про маму .

 

 

 Мама …Рідна і прекрасна, оспівана поетами , увічнена художниками. В усіх народів , в усі віки , жінка – матір була уособленням святості, ніжності і любові. Її мудрість поважали в сім’ї , прислухалися до порад, в яких знаходили спокій і надію…

У житті кожного з нас мама займає особливе місце. Перше , що ми бачимо з’явившись на світ – це мамині ласкаві очі, чуємо – мамин лагідний голос. До мами ми приходимо зі своїми радостями і печалями. Її мудра порада нам потрібна тоді , коли і в самих уже посріблені скроні.

День матері - особливе свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині, як ви її цінуєте і любите. Пам'ятайте, що головне в це свято - це ваша увага. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

 

 

Кажуть, що на світі сонце найясніше.

Та всміхнеться мама – і стає світліше.

Кажуть, що без сонця не розквітнуть квіти,

А хіба без мами є щасливі діти?