Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391057


ПО МОРЮ РЯДКІВ УЛЮБЛЕНИХ КНИГ

«Читання – це віконце, через яке діти

бачать і пізнають світ і самих себе»

В. Сухомлинський

23 квітня – Всесвітній день Книги! 

Нині це свято відзначають у 190 країнах світу. Чудова традиція святкування Дня книги народилася у Каталонії, де 23 квітня, у День Святого Георга, традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня, також, було прийнято дарувати книги близьким. Однак головною причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або померли саме 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір, Л.Вега, М. Дрюон.

 Напередодні свята 16 квітня фахівці Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відділу абонемента долучились до свята Книги, яке відбувалося в клубі дозвілля за місцем проживання «Мушкетер». На свято завітали маленькі поціновувачи книги з ЗОШ № 9. Під час заходу вони мандрували по морю рядків улюблених творів, демонстрували свої знання з правил поведінки з книгою, читали вірші та згадували улюблених літературних героїв.

Діти мали змогу познайомитися з книгами дитячих авторів, які є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Юні читачі! Любіть Книгу! Шануйте її! Намагайтеся кожного дня поповнювати свої скриньки мудрості скарбами, які ховаються на сторінках книжок!