Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391409


ГЕТЬ ТЮТЮН ПАЛІННЯ, - МИ ЗДОРОВЕ ПОКОЛІННЯ

 

«Тютюн приносить шкоду тілу,

руйнує розум, отупляє цілі нації…»

О. де Бальзак

7 квітня – Всесвітній день здоров’я.

Уперше Всесвітній день здоров’я було відзначено 7 квітня 1950 року. Відтоді заходи, що проводяться в цей день, дозволяють ще раз голосно нагадати всім і кожному, що здоров’я – це безцінний скарб.

З нагоди Дня здоров’я 9 квітня фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили студентів IV курсу фізичного виховання НУЧК на інформ-кур’єр «Геть тютюн паління, - ми здорове покоління».

 Молодь була проінформована про згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку. Адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 90 % смертей від раку легенів, 75% від хронічного бронхіту і 25% від ішемічної хвороби серця обумовлені саме палінням.

У XX столітті через куріння загинуло 100 млн. людей. Очевидно, що у XXI столітті ця цифра зросте в рази.

Разом з тим, ВООЗ зазначає, що якщо не вжити належних заходів, то до 2030 року кількість смертельних випадків, пов’язаних з тютюном, перевищить 8 млн. на рік.

Бібліотекарі запропонували студентам взяти участь у пізнавальній вікторині про тютюн та познайомили з книжковими виданнями про шкідливість тютюнопаління.

Під час інтерактивного спілкування зі студентами фахівці обговорили не лише небезпеку тютюнопаління, а й можливі шкідливі звички людини і прийшли до висновку, що здоровий спосіб життя – це запорука успіху у житті.

7 квітня – саме той день, коли можна підняти голос на захист здорового способу життя, чистого повітря та звільнення від тютюнового диму.

Отже, бережіть себе і свій організм, радійте життю, набувайте хороших звичок, привчайте себе до активного і здорового способу життя, будьте розумними і мудрими і пам’ятайте, що ваше здоров’я у ваших руках.