Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392108


ЩО ЧИТАЄ ЮНЬ

Книга завжди була і залишається вірним і надійним другом людини. Навіть в наш час, коли є така чудова річ як ІНТЕРНЕТ, де можна знайти відповіді на практично будь-які запитання. Читання улюбленої книги дозволяє прожити разом з її героями сотні життів, оцінити чужі вчинки, дізнатися про щось нове, завдяки книгам ми вчимося переживати і цінувати життя, стаємо добрішими, усвідомлюємо, аналізуємо свої вчинки і дії.

Молодь і книга – поняття нероздільні. У всіх є улюблені книги: комусь подобаються трилери та фантастика, комусь — драми, комусь — детективи. У відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва для наших юних читачів до тижня дитячої та юнацької книги експонується книжкова виставка: «Що читає юнь».

 

Добірка книг представлена творами сучасних українських та зарубіжних авторів. Вони стануть у пригоді тінейджеру. Адже саме молодь такого віку потребує відповідей на складні життєві питання, інколи навіть і риторичні. Їх цікавить усе, що допоможе їм робити правильні рішення у майбутньому та просто бути освіченими людьми із постійним голодом до пізнання все нових і нових істин.

Коли людині 14-15 років, її хвилюють найрізноманітніші, подекуди зовсім нетипові запитання. Чи можна клонувати мамонта? Завдяки чому предмети світяться у темряві? Чи треба боятися ГМО? Як здобути гроші на здійснення мрії? Що робити, якщо ти все ще підліток, але вже хочеш змінити світ на краще? Загадковий світ готовий розкрити свої таємницї в повісті Аліни Штефан «Літо довжиною в ДНК».

У повісті «За межею» відомої американської письменниці Шерон Дрейпер дівчинка з особливими потребами зіштовхується у житті з багатьма проблемами. Та вона не втрачає оптимізму, намагається жити повнокровним життям… Сокровенна мрія героїні цієї книжки – щоб її почули та зрозуміли.

Виставка діє з 18 по 23 беоезня 2019 року.

Запрошуємо вас завітати до бібліотеки та вибрати книгу до душі!