Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391472


ГАРНИЙ НАСТРІЙ З УКРАЇНСЬКОЮ КНИГОЮ

Взимку часто виникає питання: чим же таким цікавим себе зайняти? Можна піти на ковзанку або просто погуляти містом, а можна взагалі вирушити у маленьку подорож. Але є один безпрограшний варіант – почитати книжку. І ноги не намочиш, і в подорож вигаданими світами вирушиш.

У відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представлено книжково-ілюстративну виставку «Гарний настрій з українською книгою». На виставці представлені найцікавіші новинки української та зарубіжної літератури українською мовою. Гарантуємо, що ці книги зроблять час вашого дозвілля теплим і затишним, навіть якщо за вікном місяць лютий.

 

Ольга Рєпіна «Світло не в моєму вікні». Так просто – мати свій дім, близьких і рідних людей. Для тих, хто це має. Насправді багато дітей потребують турботи батьків, а ті самі, намагаючись вижити, забувають про них. На допомогу дітям приходять інтернати та спеціальні центри, які замінюють дітям рідну сім’ю. Що сильніше – батьківські гени чи вчительська любов? Прочитайте цю книгу. Проживіть життям хлопця, який нікому не потрібен, який нікому не вірить, від якого відвернулась дівчина й перестали вірити дорослі. Ця книга не лише для педагогів та старших учнів, вона зробить педагогом кожного.

Львів – місто, відоме своєю давньою історією, яка пахне кавою, шоколадом та…вишуканими парфумами львівської пані. Тих надзвичайних жінок, які прославляли свою Батьківщину далеко за її межами. Але, будучи відомими акторками, співачками, мисткинями, кожна з них в душі залишалася в душі звичайною жінкою, що прагне бути коханою та щасливою. Про це мріяла зірка українського театру ХІХ століття Марія Заньковецька, закохана в Миколу Садовського. Ніжністю дихали листи Соломії Крушельницької до Володимира Лісницького. А легендарна воячка Олена Степанів ішла в бій, окрилена безмежним коханням до свого Іванка. І так само, як сотні років тому, сучасні львів’янки поринають у химерне сплетіння любовних тенет. Адже епохи минущі, а кохання – вічне. Про все це можна почитати у збірці «Львів.Пані. Панянки.» яка з’явилась на полицях ЧОБЮ.

А для малечі буде небайдужа повість Івана Андрусяка "Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому", адже є такий стереотип: хлопчики-пустуни й розбишаки, а дівчатка-чемні й слухняні. Чи так це насправді? Певно ж, ні! Кожна справжня дівчинка залюбки вам доведе, що вона нічим не поступається жодному хлопчикові,  а може, й перевершує його-особливо коли йдеться про пустощі й добрі капості. Завітайте до бібіліотеки і переконайтесь в цьому.

Виставка діє з 18.02-28.02.2019