Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391966


ЯНГОЛ З НЕБЕСНОЇ СОТНІ

 

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. До цієї пам’ятної дати бібліотекарі відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завітали у 5-Б клас ЗОШ №28, щоб провести голосні читання "Янгол з Небесної Сотні" і разом згадати події на Майдані у лютому 2014 року та Героїв - звичайних людей, які вічно житимуть у народній пам’яті. З великим зацікавленням учні переглянули книги, які знайомлять з мужніми і безстрашними патріотами, що віддали своє життя заради змін у своїй країні. Дуже зворушила дітей книга Галини Кирпи «Мій тато став зіркою». Це оповідь про маленьку дівчинку, тато якої загинув на Майдані. Героїня книги роздумує про зовсім недитячі теми: смерть, барикади. А тато світить їй із неба яскравою зіркою.

 

А потім діти прийняли участь у голосному читанні книги Тетяни Пакалюк. «Янгол з Небесної Сотні» - так назвала свою книгу дитяча письменниця. Вона активна учасниця Революції Гідності. Написати книгу захотіла ще в процесі подій. Героєм обрала одного з наймолодших загиблих з Небесної Сотні –Назара Войтовича. Наприкладі янгола Назара Войтовича Тетяна Пакалюк показала своїм юним читачам за що стояв Майдан. Чого люди, навіть під снайперськими кулями, йшли вперед. Войтович є уособленням всієї української молоді, котра виросла вже за незалежності. Покоління незалежності любить свою країну не для пафосу чи заради моди, а тому що справді так відчуває. Молодь щиро відстоює свою свободу. Авторка й досі не презентувала книгу рідним Назара. Чужим, хоч і через сльози, та все ж правдиву історію про боротьбу читати легше, аніж батькам.

 

 

 

Наприкінці заходу усі стали у коло дружби. Передаючи український прапорець один одному, кожен учень висловив своє побажання для України.