Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391261


ЧОРНІ ТЮЛЬПАНИ ВІЙНИ

 13 лютого о 14.00 у читальній залі МЦБ ім. Л. Забашти відбулася віртуальна панорама (до 30-річчя з дня закінчення виведення військ з Афганістану) «Чорні тюльпани війни». У ході зустрічі учні гімназії №1 імені Георгія Вороного дізналися про приводи та причини втручання Радянського Союзу у справи Афганістану, про особливості періодизації перебування обмеженого військового контингенту на території цієї держави. Тематична презентація доповнила розповідь ведучої та розширила уявлення гостей книгозбірні в межах даного питання.

Спогадами про афганську війну поділилися воїни-інтернаціоналісти. Сагайдак Валерій Іванович розповів присутнім про свій досвід служби.

Його змістовна емоційна розповідь про будні саперного загону нікого не залишила байдужим.

Червоняк Федір Васильович висловив власну думку про ті далекі події, проілюстрував умови перебування воїнів на чужині. Клименко Василь Миколайович та Мусійченко Володимир Васильович побажали учнівській молоді мирного неба спокійного життя, наголосивши на важливості почуття обов’язку.

Директор книгозбірні Зубко Людмила Іванівна зауважила, що пам'ять про минуле має зберігатися задля щасливого майбутнього, а чорні сторінки історії обов’язково зміняться святлими.