Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387045


ВЕЛИЧНА МИТЬ РІЗДВА

 

Ой прийди Різдво,

Принеси у дім добро!

Різдво на порозі - а це означає, що у всіх приємні святкові клопоти. Для мільйонів людей Різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями. А ще чудова можливість урізноманітнити своє дозвілля та завітати до бібліотеки.

 

Для гостей та користувачів Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва у відділі абонемента експонується книжково-ілюстративна виставка: «Велична мить Різдва». В Україні відроджуються давні різдвяні традиції. У книзі Ксенофонта Сосенка «Різдво-Коляда і Щедрий Вечір» Різдво подане як найвеличніший, найзнаменніший з народних свят. Автор розкриває весь обряд щедрування, його походження. Зачаровує передана в книзі краса і могуть народних пісенних звичаїв.

Як прикрашали свої оселі на різдвяні свята нащі пращури? Як проходила різдвяна вечеря? Які для неї господині готували страви? Як розважалися українці? Відповіді на ці питання ви знайдете у книзі Василя Скуратівського «Дідух».

Повість Миколи Гоголя «Ніч напередодні Різдва» давно відома всім поціновувачам творчості письменника. Тож чому не згадати її напередодні Різдва? Пропонуємо перечитати цю історію, сповнену зимовою казкою, чаклуванням, коханням та українськими традиціями, ще раз.

Виставка діє з 3.01 по 11.01.2019 року.

 

 

 

Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело, з любов’ю.

Христос рождається! Славімо його!

А нашим друзям та користувачам хочеться побажати:

Хай Новий рік з добром до Вас прийде,

Здоров’я, сміх і радість принесе,

Різдво з колядою до Вас хай завітає,

Щастям безмежним Вас благословляє!