Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390868


СВЯТО ДОБЛЕСТІ І МУЖНОСТІ

 

Щороку, 6 грудня, в Україні відзначається День Збройних Сил України. Це свято було запроваджене у 1993 році постановою Верховної Ради, адже саме 6 грудня 1991 року був прийнятий закон "Про Збройні Сили України", що вважається офіційною датою створення армії незалежної України.

На сьогоднішній день Україна створює мобільну, боєздатну армію, яка боронить свою незалежність на Сході України із залученням різних видів озброєння та техніки, допомагає цивільному населенню на окупованих територіях. В цих складних умовах проявилися найкращі риси українських військових.

 

З нагоди цієї дати у читальній залі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відбулася патріотична година «СВЯТО ДОБЛЕСТІ І МУЖНОСТІ». Про сьогодення української армії, ситуацію у зоні АТО учням 10 класу ліцею № 16 розповів військовослужбовець Збройних Сил України, учасник АТО полковник Ярослав Пістун. Він наголосив на обов’язку кожного чоловіка захищати Вітчизну і відповів на численні запитання старшокласників.

З історією військової справи наших предків, визначних полководців – українців і, зокрема, нашої Чернігівської землі познайомив старший науковий співробітник Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського, кандидат історичних наук Олександр Бондар.

А закінчив зустріч діалог з аудиторією « МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ». І зійшлися на думці, що хоч кожний і по різному бачить це майбутнє, бо для одних – це Європейська країна з європейським рівнем життя, для інших- просто щаслива країна з щасливими людьми, але наша Україна обов’язково буде мирною…

Бібліотекарі разом з присутніми щирo привітали військових з Днем Збрoйних Сил України та побажали їм незламнoї вoлі в пoдoланні труднoщів військoвoгo буття, надійнoгo рoдиннoгo тилу, бoгатирськoгo здoрoв’я та звершення всіх мрій і бажань.

Присутні мали можливість ознайомитися з книжковою поличкою «ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА- ПОКЛИК ДОЛІ», де були представлені книги і періодичних видання про історію і сьогодення Збройних Сил України.