Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391545


ПРЕТ-А-ПОРТЕ ЧИТАННЯ НА КОЖНИЙ ДЕНЬ

 У відділі абонемента Чернігівскої обласної бібліотеки для юнацтва з 02.12.18 експонується літературний подіум «Прет-а-порте читання на кожний день».

Книга з’являється у нашому житті починаючи з дитинства, що символічно демонструє перша сходинка подіуму під назвою «Улюблені книжки дитинства». В першу чергу ця література вчить малечу мріяти. «Пригоди кухарчука Бублика» від Юлії Галаніної, подорожі шукачів скарбів в «Таємниці зміїної голови» Андрія Кокотюхи, «Марічка і Червоний Король» Марини Рибалко, Аліса зі своїм дивокраєм від Л.Керрол та інші перонажі добрих дитячих книжок – всі вони мріяли так яскраво, як можуть мріяти тільки діти. Це мрії, в яких живуть казки і чудеса.

 

Казки та мрії дитинства трансформуються в пригоди перехідного віку. Чого лише не відбувається в житті сучасних підлітків! Про всі метаморфози їх життя знов-таки ми дізнаємось з книжок другої сходинки подіуму «З любов’ю для зовсім юних». Це і «Київські канікули» Наталії Тисовської, і «Крута компанія» в повісті Надії Білої, і «Таємниці катакомб» Тома Егеланна та багато іньших. А те, що перехідний вік переживають не тільки підлітки, ми дізнаємось з повісті Ірини Мацко «Перехідний вік…моєї мами».

Третя сходинка – «Насолода для дорослих». Це дійсно насолода, «десерт» від відомих, сучасних авторів! Читач може поблукати номерами відомого готелю в Сопоті – «Гранд готелю» Януш-Леона Вішневського, може вмерти разом Наталкою в романі Сари Пінборо «13 хвилин» та, воскреснув, відправитись на гостросюжетну екскурсію Парижем від Джеральда Стембриджа з головною героїнею його роману «Що ж вона бачила». А як наші звичні вчинки спричиняють неймовірні наслідки, про те, що тільки зрозумівши рідних, ми по-справжньому зрозуміємо самих себе, про все це можливо дізнатися з роману Сесілії Ахерн «Гра в марбл» - неімовірно душевного, захоплюючого з перших строк.

Тож, не зважаючи на мороз, всією родиною, приходьте на виставку, вона діє до 14.12.18! Ви гарантовано вернетесь до дому в гарному настрою та з гарними книжками!