Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390904


СКОРБОТНИЙ -33

 

  24 листопада 2018 року виповнюється 85-та річниця однієї з найтрагічніших сторінок в історії України – голоду 1932–1933 рр.

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

"Голод запланувала Москва для знищення українського селянства як національного бастіону. Українських селян знищили не тому, що вони були селянами, а тому, що вони були українцями", — писав американський професор Р. Конквест.

 

Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, у зв’язку з 85-ми роковинами цієї трагедії, донесення до світової спільноти інформації про Голодомор 1932-33 років – геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом, в читальный залі бібліотеки експонується книжкова виставка нагадування « СКОРБОТНИЙ -33».

Матеріали, які представлені на книжковій виставці допоможуть Вам краще пізнати ті трагічні події в житті народу. Зі сторінок численних видань – книг, журналів та газет, постає жахлива картина нищення української нації. Представлено фотографії, публікації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.

 

 

Давайте зробимо все можливе, щоб більше ніхто не посмів здійснити свої підлі підступні плани, щоб миролюбні і життєрадісні люди ніколи більше не несли неймовірний тягар чужих карколомних дій і помилок.

  • Хай палає свіча...хай палає,
  • Поєднає нас вона в цей час.
  • Хай сьогодні спогади лунають.
  • Пам'ять чиста, світла і велична
  • Хай єднає нас!

 

 

 

 

Спротив геноциду [Текст]: книга-каталог виставки /В. Тиліщак [та ін.] ; Укр. ін. нац. памяті [та інш.]- Київ: Львів :Часопис, 2015.- 75с: іл.