Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391399


ВОЛЯ-ЦІНОЮ ЖИТТЯ

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Василь Симоненко

21 листопада в Україні відзначається День гідності і свободи. Вся Україна у ці дні згадує і схиляє голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися і віддали життя за Україну. Щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв та згадати події на Майдані, бібліотекарі відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завітали до 8-го класу ЗОШ №28 та провели патріотичну годину: « Воля – ціною життя».

 

 Розпочався захід з розповіді про Революцію Гідності. Присутні більше дізналися про події, які увійшли у героїчні сторінки історії українського народу, познайомилися з книгами, які присвячені подіям Євромайдану. Книга Наталії Гук «Євромайдан. Звичайні герої» - це збірка розповідей про звичайних і водночас неймовірних людей, які створили революцію. Автор Крістіна Бердинських у своєму блозі-щоденнику «Є люди. Теплі історії з майдану» написала про біль і сум, взаємодопомогу і мужність, натхнення і любов . Книга-реквієм «Небесна сотня» - посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше –своє життя. Учні піднесено декламували вірші, присвячені героям Майдану та почувалися гордими за свій народ та країну, де вони народилися.

Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави. Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців.

Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, усі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.