Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391259


А. КОКОТЮХА - "ЗОЛОТИЙ ПИСЬМЕННИК" УКРАЇНИ

 

У відділі абонемента Чернігівскої обласної бібліотеки для юнацтва відкрита книжкова виставка Андрія Кокотюхи — українського письменника, сценариста та журналіста. На експозиції представлені, як книги знані та улюблені багатьма поколіннями читачів, так і твори, які стали відомі лише нещодавно, але вже встигли завоювати прихильників по всьому світові. Моторошні криваві вбивства та карколомні переслідування злочинців, досвідчені, кмітливі поліцейські та підступні злодії, цілковита зневіра та байдужість, а поряд – перші паростки справжнього кохання. Сміх і сльози, радість і біль, життя і смерть переплелися між собою, утворюючи яскраву канву людського буття. Все це (та багато іншого) можна зустріти на сторінках книжок, презентованих на виставці.

 

Андрій Кокотюха Народився 17 листопада 1970 року в місті Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у 7 років. Хоча, власне, художні якості цього твору досі ніхто не оцінював. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім Т. Шевченка. Перше оповідання опубліковав у 1987 році. З 1994 до 1998 року Кокотюха працював пакувальником книжок. У цей період він організував більше ста «гастролей» молодих українських письменників у сімнадцяти регіонах України. У 1998 році звільнився і став працювати журналістом. Андрій Кокотюха пише російською та українською мовами. Були екранізовані його детективні романи «Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія»

Автор постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. Твори Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України».

Серед творів, які представлені на книжковій виставці на військову тематику є роман, для створення якого потрібно багато матеріалу, але головне — натхнення й письменницький хист – «Червоний». Цей роман –найкращий патріотичний твір, історичний портрет легендарного героя Данила Червоного. Хто він – герой чи бандит? Командир ОУН-УПА, його ловили загони НКВС, поки нарешті не запроторили до ГУЛАГУ, де він …піднімає повстання.

Також на виставці неодмінно приверне Вашу увагу серія книжок «Ретророман». Друга книжка серії –«Привід із Валової». Львів.1909 рік. У кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитку Клима Кошового. Смерть сталася за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привід Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з неї, чекає погибель…

Також на виставці представлені класичні авантюрно-пригодницькі романи, так як «Таємне джерело», «Шукачі скарбів», «Осінній сезон смертей» «Темна вода» та багато інших творів автора.

Виставка працює з 22 по 31 жовтня ,тож приходьте і читайте!