Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390901


Хочеш мати друга – навчись бути другом

        Дружба – найбільший скарб!» – і це варто розуміти з дитинства. Саме тому бібліотекарі відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва провели актуальний діалог: «Роль дружби в житті» для учнів 5-А классу зош № 28, щоб розкрити значення дружби в житті людини; навчити дітей правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати; вчити бачити справжню дружбу; виховувати уважне, шанобливе ставлення один до одного, розвивати уміння товаришувати, цінувати дружбу. А розпочався захід з вправи «Подаруй усмішку другу».

 

 

        Під час заходу дітки обирали справжніх друзів, брали участь у іграх та конкурсах. У грі «Кошик» потрібно було підібрати синоніми до слова дружба, У творчому завданні розповідали про про свого друга, у вправі «Гімн імені» потрібно було придумати добрі слова,що починаються на першу літеру імені друга, пригадали прислів’я про дружбу. Особливо сподобалосяучням наводити приклади, чи вміють вони дружити. Їх щирі відповіді на питання «Що ж таке справжня дружба?» вразили чіткістю та обдуманістю. Зацікавила учнів і вправа «Займи позицію», під час якогї дітки обирали якості справжніх друзів, Під час заходу розглянули різні ситації та вчинки, які зміцнюють дружбу, а які руйнують.  Учні висловлювали свої думки та познайомилися з книгими сучасних українських та зарубіжних письменників Марії Маар, Лесі Вороніної, Сари Вінман, про дружбу та неймовірні пригоди, дорослішання та дитинство. На завершення заходу разом з бібліотекарем розробили золоті правила спілкування-товаришування.

 

        Нелегко знайти собі справжніх друзів. Бережіть своїх друзів, не сваріться по дрібницях. Є дружба душ, що витримує грози і бурі життя. Людей зближує спільне навчання, захоплення, інтереси. Головне, щоб усе приносило радість і було корисним. Бажаю вам міцної дружби, щирості у стосунках із друзями.