Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391059


МОЛОДЬ ЧИТАЄ

 

Інформації для молоді в нашому сучасному світі вистачає. У книги з'явилося безліч суперників: у вигляді глянцевих журналів, Інтернету, поп-культури, індустрії розваг, кіноіндустрії та іншого. Читання-запорука успіху, це спосіб засвоєння життєво важливої інформації, запорука успішної інтеграції особистості у світову культуру, у систему тих цінностей, норм, традицій, які характеризують суспільство. Уміння читати можна вважати не метою, а засобом для здобуття гарної освіти, а відтак — вищого соціального статусу, вищої якості життя. Саме рівень культурної компетентності громадян визначає економічний, політичний розвиток країни, її національну безпеку та конкурентоздатність. Визначення «успішна людина» пов'язується з такими поняттями, як інтелігентність, начитаність, інтелектуальна розвиненість, порядність. Молодь це все бачить і вбирає.

 

 Не дивлячись на стрімкий темп розвитку сучасних комп’ютерних технологій - і такий традиційний носій інформації, як книга, не втрачає лідерських позицій в сучасному суспільстві. Щоб посприяти ознайомленню сучасної української молоді з новими книгами, як українських так і зарубіжних авторів у відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва експонується книжкова поличка : «Молодь читає» ,на якій представлені популярні книги сучасних авторів. Наприклад книга Людмили Таран «Остання жінка,останній чоловік.» Це оповідання ,в яких поєдналися іронія й романтизм, таємниче та впізнаване. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків.   Мрійників зацікавить книга Олени Андрейчикові ї «Таємне понеділкування». Іронічна,мрійлива українська письменниця представляє свою збірку оповідань. Коротко і легко ці кумедні і несподівані історії розповидають проподруг,коханок, дружин,колег, про тих, хто за сотні кілометрів, і тих, хто в сусідній кімнаті.

  Сучасна українська письменниця Наталія Матолінець доповнила свою серію «Книжкова полиця підлітка « новим романом «Гессі». Життя головної героїні 15-річної Гестії Амалії незбагненним чином перетинається з іншим світом – невидимим,химерним. Це розповідь про звичайну дівчинку та її незвичайну внутрішню магію.

Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. А іх на книжковій поличці вдосталь.

Виставка діє з 18.09. 18 по 21.09.18 року.

Шанувальників і любителів книги запрошуємо відвідати бібліотеку та познайомитись з цікавою літературою,молодими авторами, сучасними письменниками.