Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392148


ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КОМП'ЮТЕРІВ

У Інтернет центрі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся перегляд короткометражного документального фільму - "Історія створення комп'ютерів". Фільм розповідав про розвиток технології, видатних діячів, межі та способи використання. Технологічний шлях зображений переходом від ручного обчислювання, через механічну автоматизацію до електричної, з лампами, з транзисторами, з мікросхемами. Це все без обтяжування нудними подробицями. Серед геніальних винахідників згадані імена Паскаля, да Вінчі, Лейбніца, Бебіджа, Фон Неймана, Стіва Возняка та Стіва Джобса.

Перегляд супроводжувався роз'яснювальними коментарями та відповідями на запитання із зауваженнями юних глядачів. 

 

Врешті хлопці отримали базове уявлення про появу такої привабливої для них зокрема ігрової та заголом вичислювальної техніки.

Один з хлопців(Данило) був вражений тим, наскільки комп'ютери були спершу грубі, не придатні для ігор, але впевнено використовувался військовими. З'явилась зацікавленість, яку надалі зможуть вдовольнити наступні перегляди фільмів. А можливо і власний пошук відповідей, без відкладання, будь якого робочого дня у Інтернет центрі Чернігівської бібліотеки для юнацтва.

 (Фільм: https://www.youtube.com/watch?v=D0437HgertI )