Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392122


СВІТЛО ПЕРВОРЯДНОЇ ЗІРКИ В УКРАЇНСЬКОМУ ПИСЬМЕНСТВІ

Святе слово – рідна мати:

Єсть іще святиня.

Вища. Богові миліша –

Рідная Вкраїна.

П.Куліш

У відділі абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва діє книжкова поличка:,,Світло перворядної зірки в українському письменстві”, яка присвячена 199-річчю від дня народження українського письменника Пантелеймона Куліша. Пантелеймон Куліш – дуже важлива людина в історії України. Він був не тільки письменником, а і успішним фольклористом, етнографом, редактором, перекладачем. Крім цього, однією з головних його заслуг вважається створення першої в історії фонетичної абетки для української мови, яка зараз лежить в основі сучасної української мови. Тому ми вирішили розкрити найцікавіше з його біографії та творчості. Іван Франко називав його "перворядною зіркою серед українських письменників.

 

Матеріали, представлені на виставці знайомлять із творчим надбанням письменника. Автобіографія, історичний твір „Чорна рада”, видання поезій, поем, драм – твори, які заслуговують на увагу. «Чорна рада» - перший історичний роман в українській літературі. Захоплюючий сюжет, яскраві колоритні образи, драматичні ситуації, багатство мови – характерні ознаки цього твору.

Минуло вже більше століття з часу всього написаного талановитим письменником П. Кулішем, але й сьогодні його твори хвилюють читача і ними по праву пишається український народ.

Книжкова поличка діє з 1.08 по 26.08.2018 року.

Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та познайомитися з матеріалами нашої експозиції.