Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391739


ТЕНЕТА ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

  Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і підвищення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

 Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією в світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків та зброї.

 За період з 1991 року по 2017 рік в Україні за даними Міжнародної організації з міграції від торгівлі людьми постраждало понад 120000 українців.

 

 Торгівля людьми є правопорушенням, за яке передбачено кримінальна відповідальність.

 За шість місяців 2018 року підрозділами Нацполіції України виявлено 186 фактів, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 149 КК України, що на 29 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року.

 Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Саме тому в Україні працює Національна «гаряча лінія» із запобігання торгівлі людьми, домашнього насильства та гендерної дискримінації

   0-800-500-335.

 Пам’ятайте! Потрапити у пастку торгівлі людьми можна не лише за кордоном , а й у межах своєї країни! Володіння інформацією, її усвідомлення допоможе уникнути цієї небезпеки.

 Будьте пильними!

 З метою привернути увагу громадськості до цієї теми у відділі читального залу розгорнута тематична поличка « Тенета торгівлі людьми».

 Експонується тематична поличка з 27.07-2.08. 2018 року.

 Запрошуємо до цікавого та змістовного перегляду.