Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391312


ЯКОЮ Є ІСТОРІЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

 

Кожний народ має свою мову, свої традиції і звичаї, що виробилися упродовж багатьох століть. У кожного народу є свої національні святині, символи - серед них Конституція-головний Закон, за яким ми з вами живемо в Україні. Святкування Дня Конституції- це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свободу слова, а сьогодні наші брати знову захищають суверенітет і цілісність нашої держави.

Так ,напередодні святкування Дня Конституції України дуже цікаво був проведений урок державності «ЯКОЮ Є ІСТОРІЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ» для дітей ,відпочиваючих у літньому оздоровчому закладі «Дружба».

 

 

 

Діти дізналися про Пилипа Орлика – творця першої Конституції України, про розвиток Конституції в часовому просторі: від першої Конституції до сьогоднішньої Конституції Незалежної України, про свої права та обов’язки.

 

 

 

Бібліотекар розповіла дітям, про те як «народжуються» закони; пояснила ,що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Саме на таких заходах діти та молодь вчаться любити свою Батьківщину - Україну, формують вже у ранньому віці свою громадську позицію, гідність.