Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391208


КНИЖКОВА ТОРБИНКА ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ.

«Книга – одне з найважливіших джерел радості

мислення, людської гідності.

Тільки читання відкриває перед людиною

розкіш інтелектуального життя».

В.Сухомлинський

У сучасному інформативному світі зменшується кількість часу, який діти, підлітки, юнацька аудиторія і взагалі дорослі люди проводять з книгою в руках. Сьогодні, для того, щоб люди різних вікових категорій читали, бібліотеки прикладають багато зусиль.

 

 

У відділі абонемента обласної бібліотеки для юнацтва фахівці активно розвивають тему активного сімейного читання. Адже сімейне читання передбачає духовне спілкування родини та має неповторний бібліотерапевтичний ефект.

Бібліотекарі відділу абонемента 10 травня організували і провели з користувачами бібліотеки літературне спілкування «Книжкова торбинка для всієї родини». Під час спілкування, яке проводилось у дружній легкій формі, читачі з бібліотекарями обговорювали літературні новинки та обмінювалися думками про прочитані твори.

Захід супроводжувала книжкова інсталяція у вигляді торбинки. «Торбинка» пропонувала читачам книги для різних вікових категорій. Книжкові видання, представлені на виставці стали до вподоби і бабусям з дідусями, і мамам з татами, юнакам та дівчатам і звичайно дітлахам.

 

  

Взагалі, в обласній бібліотеці для юнацтва склалися традиції сімейного читання. Яскравий приклад тому – читацькі династії, які відвідують бібліотеку протягом не одного десятка років. Читачі стають батьками і приводять до нас своїх дітей і онуків. І для дорослих і для дітей був організований куточок сімейного читання, який діятиме з 15 по 25 травня у відділі абонемента. Приємно, коли старші читачі радять своїм нащадкам прочитати безсмертні твори Лесі Українки, Тараса Шевченка, Ліни Костенко, які експонуються у куточку сімейного читання.

 

  

15 травня до Міжнародного дня сім’ї у сквері Богдана Хмельницького завдячуючи Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА відбулося свято. Чернігівські родини мали змогу відвідати різні розважальні локації, почути юні таланти рідного міста, і долучитися до читання разом з бібліотекою для юнацтва. «Книжкова торбинка для всієї родини» викликала неабиякий інтерес у книголюбів різного віку. Маленькі відвідувачі з задоволенням відповідали на питання вікторини, відгадували загадки та малювали.

 

Бібліотека для юнацтва закликає: «Читайте, читайте всією родиною!». Адже разом прочитана і продумана книга дає простір новим темам для спілкування, зачіпає глибинні сердечні і душевні струни.

Маємо надію, що читання принесе Вам задоволення й радість пізнання!